Gratis nestkastjes mede mogelijk gemaakt door Boerderijcampus

Gemeente Dinkelland deelt gratis 300 nestkastjes uit in strijd tegen de eikenprocessierups!

Helaas! Alle 400 nestkastjes zijn UITVERKOCHT en niet meer beschikbaar!

Gratis nestkastjes in strijd tegen de eikenprocessierups!

Een van de maatregelen die de gemeente Dinkelland neemt om de eikenprocessierups te bestrijden, is het verstrekken van nestkastjes aan bewoners. Ophangen van nestkastjes voor mezen kan helpen om het aantal eikenprocessierupsen te verminderen. 

Mezen eten veel rupsen en aangetoond is dat deze ook de nesten met eikenprocessierupsen te lijf gaan. Door het ophangen van nestkastjes in de buurt van eiken kunnen bewoners van de gemeente Dinkelland proberen dat te stimuleren.

Eikenprocessierupsen scheiden kleine haartjes af die bij mensen tot onaangename jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen kunnen leiden.

 

Actievoorwaarden

De actie is bedoeld voor bewoners die eikenbomen in de buurt hebben, waarin eikenprocessierupsen zijn aangetroffen en werkt als volgt:

• De bewoners kunnen zich aanmelden als ze een nestkastje willen hebben. Aanmelden kan via onderstaande button. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 7 maart 2019. Op basis van de aanmeldingen krijgt de aanvrager bericht via de e-mail wanneer en waar het nestkastje kan worden opgehaald.

• De actie geldt zolang de voorraad strekt; er zijn 300 nestkastjes voor de gemeente Dinkelland beschikbaar.

• In principe één nestkastje per adres en wie het eerst komt, die het eerst maalt. Bewoners die eikenbomen met nesten van de eikenprocessierups in de buurt hebben krijgen voorrang.

• Het nestkastje kan de aanvrager zelf ophangen (dit mag ook in een gemeentelijke boom) en onderhouden.

• De actie is eenmalig, maar kan bij succes volgend jaar worden herhaald.